Pappelonia - 2024

KI-skapt bilde, laget lenge før prosjektet ble realisert i fysisk form. Men ikke helt ulikt slik det faktisk ble.

Scenen for fantasiverdenen Pappelonia er foajeen ved inngangen til Peer Gynt-salen i Grieghallen, under Festspillene 2024.

Konseptet er enkelt, gjennomføringen litt mer omfattende: vi legger til rette for at studenter bistår barn med å lage en verden for mindre barn. Så slippes de minste barna fri og får bygge videre på et kollektivt og svært så sammensatt byggverk. Det hele skrudd sammen i papp, med utgangspunkt i tre tårn dekket med papprelieffer. Hvert tårn inneholder også visningsflater for filmer med animasjoner. Animasjonene er laget av elever, selvsagt ved å manipulere figurer i papp. 

Tårnene danner de romlige og audiovisuelle rammene, satt av oss (Ingvard Bråten og Jon Hoem). Vi har laget sikre sager og skrujern, og har med mange hundre plastskruer - deretter slippes det hele ganske fritt.

Pappelonia i den ene etasjen, Auditomosjon i den andre. Travle dager under festspillene med andre ord. Pappelonia er nytt av året og dermed urfremført, mens Auditomosjon er i ferd med å bli en tradisjon. Denne installasjonen ble i år satt opp under Festspillene i Bergen for fjerde gang.

Ingvards bilde av Jon, som så vidt har kommet seg inn i byggverket.