1995-98 CD-ROM

Såpass historisk materiale at det ikke lar seg spille av i sin opprinnelige form. Dermed videodokumentasjon av noen av de CD-ROM prosjektene jeg jobbet med tidlig i yrkeslivet.

Sett noen tiår etter virker disse formatene ganske underlige, men videoene yter ikke disse produksjonene særlig rettferdighet. Kun en smakebit, og et lite tidsbilde.

Jeg hadde tekst og regi på disse produksjonene, pluss ganske mye annet.

Bryggen og Vågsbunnen

Streetview på et tidspunkt da dette ennå ikke fantes, dog med en solid referanse til Aspen Movie Map.

Volvas fortelling

Norrøn mytologi med tegninger av Frode Øverli og Lorenz Frölich. Øverli gjorde nok klokt i å satse på en annen sjanger, men han behersker superheltformatet også. Johannes Ringheim laget musikken, og jeg pådro meg langvarig senebetennelse etter å ha satt sammen og programmert det hele. Dette i tillegg til å ha skrevet alt tekstmateriale. Volvas fortelling ble ganske vellykket, gitt CD-ROM-formatet, og ga en ganske omsluttende opplevelse. Lydbildene var hele tiden med gudene fortalte om mytologi gjennom å svare på spørsmål og "samtale" med hverandre.

BaBeL - om vold, makt og medier

Tegninger av Esben Fløe. Legg merke til hovedmenyen: en 360-graders scene, noe jeg senere har syslet ganske mye med og som peker fremover mot sfæriske medier.