Nettet som læringsressurs

Nettet - Læringsressurs

Etiketter: Foredrag

6 Kommentarer:

Den 10 februar, 2008 20:41, skrev H@r@ld dette:

hvor er lyden fra foredraget?

Å klikke seg gjennom sidene i en presentasjon uten å høre er som å spise posesuppe, vanskelig å gjette seg til hvordan det egentlig smaker.

Den 10 februar, 2008 21:00, skrev Jon dette:

Godt poeng, dette er nok ikke særlig selvforklarende. Sist jeg holdt dette foredraget varte seansen i en og en halv time, og jeg håper jo at jeg tilførte noe i tillegg til det en kan lese ut av slidene.

På den annen side er det vel derfor folk kommer på konferanser, og betaler for det, samt at studenter stiller opp til forelesninger.

Dermed er nok dette mest nyttig for de som har hørt meg snakke om temaet, men så er det vel egentlig de det først og fremst er myntet på også....

Den 11 februar, 2008 18:43, skrev Svend Andreas Horgen dette:

Dette var både nyttig og morsomt fremstilt. Du bryter med vanlig powerpoint-stil, og det blir mye bedre med en gang synes jeg! Jeg var på en konferanse i Hellas, og der hadde ALLE samme kjedelige powerpoint-stiler. Jeg synes også du har noen poenger (fra det jeg klarer å lese ut fra presentasjonen (uten lyd :-)).

Den 12 februar, 2008 12:38, skrev jon.hoem1 dette:

Takk for det Svend. Det var også godt å høre at jeg bryter med Powepoint-stilen :)

Jeg har blitt en svoren tilhenger av Google-docs. Ikke fordi presentasjonene blir så geniale, men det er et "no-nonsense"-verktøy med en feature som jeg etterhvert ikke kan klare meg uten: Muligheten til å invitere medforfattere og lesere mens jeg jobber med å fredigstille dokumentet.

Det eneste savnet er at da jeg tidligere laget presentasjoene som tekstdokumenter (HTML) for visning i Opera - noe som ga maks fleksibilitet, men manglet noen av de ekseportmulighetene som Presenter har - kunne jeg fikse ting litt mer på detaljnivå, f eks sette inn en video.

En anne kjempefordel ved å skrive et tekstdokumet var at jeg på en enkel måte kunne jobbe videre med presentasjonen, slik at den kunne bli som dette. Kjekt dersom hensikten er å legge noe igjen som kan stå på egne bein. Dette har jeg foreløpig ikke funnet noen god løsning på med Google Presenter. Skulle rette vedkomende lese dette: Jeg skulle gjerne hatt mulighet til å lagre en presentasjon som et vanlig dokument (alt innenfor Google Docs). Det ville hentet frem det beste fra flere verdner :)

En konsekvens av noe enklere bildehåndtering er dessuten at jeg bruker skjermdump fremfor å skrive stikkord til det jeg skal si. Det gjør det selvsagt litt vanskelig å dekode presentasjonen i ettertid

Den 27 februar, 2008 19:03, skrev Marita dette:

Her var det mye interessant. Jeg plalegger planleggingsdag på skolen min om blant annet kildebruk i forhold til Internett, og vil gjerne bruke noen av tankene dine der! Mange gode formuleringer her, dette kommer jo til å bli bare mer og mer viktig for skolen å ta innover seg.

Den 01 mars, 2008 22:56, skrev Jon dette:

Takk for det. Ikke noe er hyggeligere enn at et foredrag ender opp med noe som har praktisk nytte.

Blogger
Blogger
Blogger
Blogger
Blogger
Blogger

Postet av Jon @ 13:45